top of page

START NU JE VOLGENDE AVONTUUR

Bratislava groepsfoto

Onze Missie

JEKA streeft ernaar de faciliterende kracht te zijn voor elke groep die geconfronteerd wordt met de uitdagingen bij de reguliere organisatie van een reis.

participatieve reizen

Bedankt! We nemen spoedig contact met je op!

BLIJF OP DE HOOGTE 

VAN ONZE WERKING

Wie is JEKA?

JEKA vzw droomt van een wereld waarin reizen niet alleen een ontdekkingsreis is voor individuen, maar ook een brug slaat tussen culturen, verbindt en bijdraagt aan duurzaamheid.
 
Onze visie is gebaseerd op het geloof dat reizen een krachtig instrument is om begrip, respect en solidariteit tussen diverse gemeenschappen te bevorderen.
 
Bij JEKA vzw koesteren we de overtuiging dat reizen niet alleen een persoonlijke groei mogelijk maakt, maar ook een positieve impact kan hebben op de wereld om ons heen.

Onze visie

JEKA vzw zet zich in om betekenisvolle reiservaringen te bieden die verder gaan dan de traditionele toeristische beleving.
 
Onze missie is om reizen toegankelijk te maken voor alle soorten groepen, waaronder jeugdorganisaties, scholen, organisaties voor personen met een functiebeperking, familie-groepen en gepensioneerden.
 
Als organisatie werken we met een team van enthousiaste vrijwilligers die geloven in de kracht van reizen als middel tot positieve verandering.
 
Bij JEKA vzw streven we ernaar om op een duurzame en eco-verantwoorde manier te opereren, met respect voor het milieu en de lokale gemeenschappen op onze bestemmingen.
 
Onze reizen zijn ontworpen om deelnemers de kans te geven het leven en de cultuur van de lokale bevolking te ervaren, waarbij wederzijds begrip en respect centraal staan.
 
Door de kracht van vrijwilligerschap, lokale betrokkenheid en ecologische verantwoordelijkheid te bundelen, wil JEKA vzw een positieve impact hebben op zowel de reizigers als de gemeenschappen die we bezoeken.
 
Samen streven we naar een wereld waarin reizen bijdraagt aan een betere verstand-houding tussen mensen, aan sociale inclusiviteit en aan het behoud van onze prachtige planeet voor de toekomstige generaties.

Geschiedenis

JEKA vzw werd in 1960 opgericht met als unieke doelstelling Belgische jongeren de kans te bieden om naar het buitenland te reizen. Het avontuur begon met enkele huizen in het Oostenrijkse Lechtal, in de regio Tirol. 

Bijna 65 jaar later is JEKA, zonder enige vorm van subsidie, uitgegroeid tot een Europese organisatie met buitenlandse filialen en activiteiten in meer dan 10 verschillende landen. 

Samen met JEKA trekken jaarlijks meer dan 10.000 jongeren op pad met de school, jeugdbeweging of vereniging. 
bottom of page