top of page

START NU JE VOLGENDE AVONTUUR

Bratislava groepsfoto

Bedankt! We nemen spoedig contact met je op!

Onze waarden

“VAN MENSEN DOOR MENSEN”

Om onze sociale betrokkenheid te realiseren, kiest JEKA voor de strategie van "participerend reizen. We ontwerpen onze "participatieve reizen" rond 4 essentiële pijlers:

Door zoveel mogelijk met vrijwilligers te werken

Zowel in de dagelijkse operatie als op de bestemming werken we zoveel mogelijk samen met vrijwilligers om de groepen te voorzien van alles wat ze nodig hebben. JEKA is betrokken bij het verblijf van de vrijwilligers door voortdurend te zoeken naar een goede balans tussen hun vrije tijd en de taken die ze voor de groepen moeten uitvoeren. Als tegenprestatie verwachten we dat vrijwilligers bijdragen aan het welzijn van onze groepen door de taken die ze toegewezen krijgen uit te voeren.

Door een uitgebreid pakket aan te bieden voor alle soorten groepen buiten onze doelgroep

Door te kiezen voor reizen met JEKA draag je financieel bij aan de organisatie van de reizen van onze doelgroep, zodat iedereen de wereld rond kan reizen. Of je nu een bedrijf, een sportclub, een vrijetijdsclub, een vriendengroep of iets anders bent, op JEKA kan je rekenen om reizen op maat te organiseren. Ons reisaanbod sluit perfect aan bij de normen van de Belgische toeristische markt. De reizen die je met ons maakt bieden je het plezier om de mooiste plekjes van de wereld te ontdekken en tegelijkertijd JEKA groepen financieel te steunen. 

Door deel te nemen aan het leven van de lokale gemeenschappen op de bestemming

JEKA wil ook sociaal en economisch betrokken zijn op de bestemming, door samen te werken met lokale leveranciers en werknemers. Dit helpt de lokale economie te ontwikkelen en stelt ons in staat duurzamere reizen te organiseren.

Door een eco-verantwoorde deelname te ontwikkelen

In het vervullen van haar missie is JEKA voortdurend op zoek naar verbetering van de manier waarop zij werkt om haar sociale en milieu-impact te minimaliseren. Enerzijds door te zorgen voor volledige zelffinanciering van de vereniging, anderzijds door meer milieuverantwoorde reizen te blijven organiseren en door deze filosofie toe te passen op haar algemene werking.

BLIJF OP DE HOOGTE 

VAN ONZE WERKING

Wie is JEKA?

JEKA vzw is een non-profitorganisatie die tot doel heeft de organisatie van duurzame reizen voor groepen jongeren en/of mensen met specifieke behoeften te vergemakkelijken, om iedereen een echt perspectief te bieden op de ontdekking van nieuwe horizonten, andere culturen en zichzelf.

Onze visie

Als vzw opgericht in 1960, is de vereniging er altijd van overtuigd geweest dat een groep mensen, en zelfs onze gehele maatschappij, zichzelf kan behelpen in alles, voor zover de juiste facilitators beschikbaar zijn.

participatieve reizen

Onze Missie

JEKA wenst die facilitator te kunnen zijn, voor elke groep,  vanaf het moment dat één van de volgende belemmeringen optreedt bij de reguliere organisatie van een reis:

- een financiële beperking
- een fysieke beperking
- een psychische, mentale of cognitieve beperking
- een speciale medische behandelingsbehoefte
- een gebrek aan ervaring
- een gebrek aan logistiek vermogen
bottom of page