Ga naar de inhoud

Deze site maakt gebruik van cookies. Voor een optimale browse-ervaring moet het gebruik van cookies toegelaten zijn.

meer
Groepsreizen voor iedereen
 

Vrijwilligers...het kloppend hart van JEKA !

De belangrijkste schakel in onze vereniging zijn onze vrijwilligers. Zij zorgen dagelijks op bestemming dat onze groepen het goed hebben en vooral niets tekort komen. In de onderstaande lijst van blokken kan je elk van onze mogelijke taken terugvinden. Klik op "details" om meer te weten te komen.

De meeste taken zijn tijdens ons winterseizoen en zomerseizoen. In de zomer spreken we voornamelijk over de grote vakantie (juli-augustus). In de winter zijn we dan weer een 3-tal maanden actief in het Lechtal (Tirol / Oostenrijk) vanaf de Kerstvakantie t.e.m. de Paasvakantie. Gewone skigroepen, familiegroepen of sneeuwklassen, je komt ze er allemaal tegen.

Qua reisduur werken we meestal met periodes van 11 dagen. Vrijwilligers die zich meer dan 1 periode kunnen vrijmaken genieten onze voorkeur, maar de vrijwilligers die slechts 1 periode kunnen komen zeker ook aan bod. 

Een vrijwilliger ontvangt geen loon (anders zou je geen ‘vrijwilliger’ meer zijn), maar JEKA zorgt wel voor het transport naar de bestemming en terug, voor een slaapplaats, en voor de maaltijden van de medewerkers. Dus ‘kost en inwoon’.

Als je zin hebt om ons team te vervoegen, klik dan op de knop van de taak die jouw interesse opwekt en vul het formulier in. Op die manier beschikken we snel over al jouw gegevens, wensen en beschikbaarheid en kunnen we alvast jouw volgende reis inplannen.

Tot binnenkort !

 

Je staat in voor:

- Aankopen bij winkels / groothandels

- Voorbereiding van de leveringen per groep

- Stockbeheer

- Bezorgen van de leveringen tot aan de huizen van de groepen

 

Groepen die zelf niet willen koken, kunnen aan JEKA vragen om een kookploeg in te schakelen.

Je staat in voor:

- Het koken van dagelijks 2 koude en 1 warme maaltijd

- Het reinigen van de sanitaire voorzieningen

- Een warm contact met onze groepen (die overigens heel dankbaar zijn)

- Tot 29 personen voorzien we 2 koks, daarna 1 extra per 10 deelnemers

 

Je brengt quasi dagelijks een bezoekje aan de groepen. De taken zijn:

- Verloopt alles goed?

- Advies verlenen bij activiteiten en uitstapjes

- Logistieke hulp bij ongevallen of ziekte

- Je kent de regio als een echte local

- Controle van de eindschoonmaak

- ...

 

 

Deze teams worden vooral ingeschakeld in het laagseizoen. Zij zorgen voor de noodzakelijke opknapwerken in en aan onze huizen.

Diverse werken zijn mogelijk:

- Sanitair

- Verhuizen

- Schilderen

- Grotere renovatiewerken

- ... 

Een JEKA-coördinator vormt de link tussen JEKA Brussel en het team van vrijwilligers op bestemming.

Hij/zij heeft gedurende enkele jaren voldoende ervaring opgebouwd om elk van de voorgaande functies op bestemming te coördineren en deze verantwoordelijkheid te dragen. Bij deze taak komen er ook diverse administratieve opdrachten kijken.

Voor de "reizen op maat" zorgen wij steeds voor een leuke reisbegeleider. Deze persoon vormt het contact tussen de groep en de plaatselijke leveranciers van logement, activiteiten en transport. In sommige gevallen zal hij ook als gids functioneren naar de groepen toe.