Ga naar de inhoud
Groepsreizen voor iedereen
 

Over JEKA

in woord

Zo kan je in 2015 met JEKA onder de volgende thema’s reizen en tevens een steentje bijdragen tot het sociale programma:

Sport :

Gericht op sportclubs die buitenlandse trainingskampen organiseren

Festival :

Grijp de kans om met JEKA enkele van de grootste Europese festivals te beleven

Natuur & Cultuur :

Gericht op wandelclubs, families en actieve senioren die hun vakantie graag combineren met unieke wandelingen en culturele bezoeken. Door de flexibele samenstelling van het reisprogramma kan eenieder voor zich bepalen aan welke uitstappen al dan niet wordt deelgenomen. Noem het gerust een à la carte formule, op maat van de doelgroep.

U merkt het... bij JEKA biedt uw reis andere en anderen kansen !

Een overzicht van de gecreeerde kansen in 2015:

De JEKA winter&zomer groepsreizen :

Het eerste fundament van JEKA vzw. Vanuit 6 Europese filialen, met een aanbod van niet minder dan 10 landen en 14 bestemmingen, wordt onze Europese jongeren de kans geboden om te reizen aan kostprijs. In België zal weldra de 1.000.000ste jongere, komende uit één van de vele jeugdbewegingen, studentenclubs, verenigingen of vriendengroepen, gevierd worden.

JEKA's “Rock Contest”:

In samenwerking met onze partners Poppunt vzw, NoiseGate vzw en Sziget Festival wordt een heuse muziekwedstrijd opgezet voor alle jonge Belgische artiesten. Wie neemt na Gloria Boateng in 2014 de fakkel over en zal in 2015 kunnen genieten van een doorgedreven band coaching, massa’s pers (in 2014 o.a. een vervolgreportage in “1000 zonnen”) en jawel... een volledig optreden op de Europe Stage van het grote Sziget Festival in Hongarije ?

JEKA's “Werkreizen” :

Hierbij wil JEKA een stimulans vormen in de relatie tussen leraars en hun leerlingen. Wees creatief en geef ons een idee van wat de inhoud van jullie opleiding is. JEKA zal al deze voorstellen aandachtig doornemen en de kans bieden aan verschillende scholen om hun opleiding in de praktijk om te zetten in het buitenland. Zo wenst JEKA de TSM Technische Scholen van Mechelen en de WICO Campus TIO uit Overpelt te danken voor het knappe werk tijdens het afgelopen jaar in Oostenrijk.

JEKA's “Student Partnerships”:

JEKA ondersteunt in het kader van een partnership diverse studentenverenigingen in hun dagelijkse werking. Een voorbeeld hiervan is de samenwerking met het FaculteitenKonvent Gent. In ruil voor wat zichtbaarheid tijdens hun evenementen ondersteunt JEKA het FK en zijn 24 000 studenten met enkele financiële middelen, alsook met een volledig concert van de “JEKA’s Rock Contest 2014” winnares Gloria Boateng, tijdens één van hun evenementen.

JEKA's “Medical Dreams” :

Waar het voor sommige doelgroepen bijna onmogelijk wordt een reis te organiseren, gezien de medische beperkingen, helpt JEKA. In 2015 zal een groep nierdialysepatiënten afzakken naar onze bestemming Lignano Sabbiadoro in Italië. Een volledig aangepast centrum voor nierdialyse met bijhorend medisch team zal samen met JEKA zorgen voor een onvergetelijke reis, rekening houdend met al hun persoonlijke en medische wensen.

JEKA's “Jeugdbeweging Denktank”:

Vele jeugdbewegingen reizen sinds jaren met JEKA en ook zij evolueren in gewoontes en wensen. Om deze reden maakt JEKA er zaak van om constant de communicatielijnen met de diverse overkoepelende organisaties staande te houden. In 2015 wordt dankzij deze denktank een nieuwe formule “Tentenkamp” aangeboden. In plaats van te logeren in een JEKA-huis wordt een waar minidorp opgezet met slaaptenten en een eettent, aangevuld met een culinaire en sanitaire wooncontainer.

Teneinde dit verhaal helemaal rond te maken, ondersteunt JEKA ook diverse ontwikkelingsprojecten. Zo werden reeds diverse projecten gerealiseerd in eigen beheer. De financiële middelen die hiervoor worden aangewend, vloeien voort uit de eventuele winsten die overblijven van de jongerenreizen, gecumuleerd met de particuliere giften die worden ontvangen via de JEKA Ontwikkelingssamenwerking vzw. Onze gerealiseerde projecten tot 2015 kan u terugvinden onder de knop "Ontwikkelingshulp" op de home pagina.