Ga naar de inhoud
Groepsreizen voor iedereen
 

Over JEKA

in enkele woorden

JEKA vzw werd in 1960 opgericht met als unieke doelstelling:Belgische jongeren de kans bieden om, over de grenzen van hun land heen, de wijde wereld te ontdekken. Alles begon met slechts enkele huizen in het Oostenrijkse Lechtal, Tirol. Nu 56 jaar later is JEKA, zonder enige vorm van subsidie, uitgegroeid tot een Europese organisatie met 6 buitenlandse filialen en meer dan 100 huizen in 11 verschillende landen. Het primaire doel van JEKA is nog steeds om de jeugd een betaalbare vakantie aan te bieden met de mogelijkheid tot interculturele uitwisseling. Helaas blijven de prijzen voor huisvesting, voeding,transport en nevenactiviteiten jaar na jaar stijgen in Europa. Een probleem waar ook JEKA mee te kampen heeft. Zo werd beslist om nieuwe reissegmenten te ontwikkelen die een breder publiek aanspreken en waarbij elk van deze segmenten zich richt tot de doelgroepen die financieel iets meer ademruimte hebben. Dankzij hun deelname aan een JEKA-reis, zelfs met zeer interessante marktprijzen, dragen zij bij tot de financiering van het primaire doel.

hoe iedereen kan bijdragen

Zo kan je met JEKA onder de volgende thema’s reizen en tevens een steentje bijdragen tot het sociale programma:

Gericht op sportclubs die buitenlandse trainingskampen organiseren.
Grijp de kans om met JEKA enkele van de grootste Europese festivals te beleven.
Gericht op wandelclubs, families en actieve senioren die hun vakantie graag door JEKA laten organiseren. Noem het gerust een JEKA-vakantie op maat van de doelgroep.

U merkt het... bij JEKA biedt uw reis andere en anderen kansen !

Een overzicht van de gecreeerde kansen :

(klik voor meer details)

Teneinde dit verhaal helemaal rond te maken, ondersteunt JEKA ook diverse ontwikkelingsprojecten. Zo werden reeds diverse projecten gerealiseerd in eigen beheer. De financiële middelen die hiervoor worden aangewend, vloeien voort uit de eventuele winsten die overblijven van de jongerenreizen, gecumuleerd met de particuliere giften die worden ontvangen via de JEKA Ontwikkelingssamenwerking vzw.