Ga naar de inhoud

Deze site maakt gebruik van cookies. Voor een optimale browse-ervaring moet het gebruik van cookies toegelaten zijn.

meer
Groepsreizen voor iedereen
 
Deze week hebben we 3 vragen voor:
Philippe Heuschen,  klant "Les Faucons Rouges"
 

Deze week hebben we 3 vragen voor:


Philippe Heuschen,  klant "Les Faucons Rouges"


 

Hoe heb jij JEKA leren kennen en hoe lang reis je al met onze VZW?

"De  rode valken of  faucons rouges ( 1 van de 5 erkende jeugdbewegingen in Wallonië & Brussel met een das ) hebben JEKA ontdekt in de jaren 80 met een groep uit de gemeente Trooz ( tussen Luik en Verviers).  De eerste reis ging toen naar het dorpje Elmen in Oostenrijk. Tijdens de terugkomst van deze groep zijn wij met een klein team van animatoren ter plaatse gebleven om verder de plaatselijke activiteiten van de regio te ontdekken. Sindsdien organiseerden we 5 reizen naar Oostenrijk, voor zowel voor kleine als grote groepen, maar ontdekten we verder ook Hongarije, Tsjechië, Frankrijk en Spanje met nog meer groepen. Het was al even geleden en dus reizen we in 2019 nog eens naar Oostenrijk terug."

Waarom reizen jullie graag met JEKA?

"Wij maken van ons kamp graag een echte leerschool voor de leden op vlak van natuur, solidariteit en tolerantie.  Aangezien JEKA voor alle logistiek zorgt, ( het logement, transport, de voeding, reservaties activiteiten, ...) kan ons animatieteam zich helemaal toespitsen op het pedagogische aspect van de reis, kortweg het plezier zonder zorgen.

Dankzij de goede prijzen die JEKA aanbiedt, kan de meerderheid van onze leden mee op buitenlands kamp. Daarnaast starten we zelf ook solidariteitsacties op zodat niemand hoeft achter te blijven.
Tot slot zijn de ouders ook enorm fier dat ze hun kind mee op buitenlands kamp kunnen sturen binnen een breder kader dan de jeugdbeweging alleen.
“Mijn kleine schat zit nu in Barcelona” of “mijn meisje heeft met een kano de Donau afgevaren", snap je? "

Als je JEKA zou kunnen omschrijven met 1 woord, welk woord zou je daar dan voor gebruiken en waarom?

"VEILIGHEID!"

Waarom?
"Wat er ook gebeurt, wij weten dat er een luisterend oor voor ons klaar staat. We beschikken 24/7 over aan aanspreekpunt om eender welk probleem op te lossen, zowel onderweg als tijdens ons verblijf.
Zo hebben we het concreet ooit meegemaakt dat JEKA ons geholpen heeft het gereserveerde kamp te verplaatsen ingevolge grote overstromingen in het gebied.  Het was ook het JEKA- team dat 50 km gereden heeft om een apotheek op een zondagavond te laten openen zodat we medicijnen konden kopen voor een uitbraak van buikgriep in onze groep."

Wat kan JEKA nog verbeteren in de toekomst om onze groepen nog beter van dienst te zijn?

"Tijdens onze verplaatsingen met de bus zouden we graag meer Franstalige buschauffeurs hebben. Dit zou de communicatie op de bus verbeteren alsook vermijden dat een bus dwars door België moet rijden om enkele groepen in het zuiden op te pikken."

Philippe Heuschen