Ga naar de inhoud

Deze site maakt gebruik van cookies. Voor een optimale browse-ervaring moet het gebruik van cookies toegelaten zijn.

meer
Groepsreizen voor iedereen
 
Deze week hebben we 3 vragen voor:
Jordy Sabels,  JEKA Reisadviseur
 

Deze week hebben we 3 vragen voor:


Jordy Sabels,  JEKA Reisadviseur


 

Wanneer ben jij bij JEKA begonnen?

"Ik ben eigenlijk spontaan in dit fantastische verhaal gerold."
"In het academiejaar 2014-2015 was ik PR Extern van het FaculteitenKonvent, een overkoepelende studentenvereniging in Gent. JEKA was toen één van de hoofdsponsors van het FK en door deze samenwerking ging de bal aan het rollen. Na mijn afstudeerjaar begon ik, in de zomer van 2015, onmiddellijk bij JEKA te werken. Sinds dat moment heb ik me nog geen dag verveeld. Elke dag liggen er andere uitdagingen te wachten en dat houdt het spannend."        

JEKA heeft veel bestemmingen, maar als jij op buitenlands kamp mag trekken in 2020, waar zou jij naartoe gaan?

"Zonder twijfel, Tsjechië. Ik ben in 2016 verliefd geworden op deze bestemming. Door een samenloop van omstandigheden was ik er, in de zomer, een maand verantwoordelijke van het vrijwilligersteam. Het is een combinatie van cultuur en natuur in één bestemming. Je hebt de stad Praag die je kan bezoeken, je kan gaan raften of rotsklimmen als je wat meer avontuur zoekt en je kan ook gaan wandelen. De bosrijke omgeving van de streek rond Dobrichovice lijkt sterk op de Ardennen bij ons. Het allerbelangrijkste argument om voor Tsjechië te kiezen vind ik, vrijheid. Je kan als groep bijna overal naartoe met de trein en dat is waar reizen voor mij om draait => vrijheid zonder grenzen."    

Uitsmijter: Omschrijf JEKA in één woord en vertel ons waarom dat woord zo goed bij de organisatie past.

"Uniek."

Waarom?

Omdat JEKA een organisatie is die op een andere manier denkt en werkt. Het team is klein en zeer familiaal, maar tegelijkertijd ook groot en vol hart en ziel. Dit dankzij de steun van meer dan 200 vrijwilligers. Daarnaast is het een vzw die volledig zelfvoorzienend werkt, zonder enige inmenging van subsidies, en tegelijkertijd de waarde van een non-profit organisatie hoog in het vaandel draagt. Uniek is JEKA vooral ook doordat we een groepsreizenorganisatie zijn voor groepen en niet voor individuelen. Het hoofddoel blijft om jouw groep logistiek te ondersteunen en een geweldig kamp te laten beleven.
En voor dit alles sta ik elke dag met plezier op.

Jordy Sabels