Deze site maakt gebruik van cookies. Voor een optimale browse-ervaring moet het gebruik van cookies toegelaten zijn.

aanpassen

Hongarije - Boedapest

Reispakket


Duur
5 nachten

Transport
Vliegtuig

Logement
Hotel 4*

Maaltijden
Kamer met ontbijt

Met JEKA begeleiding
Ja

Programma(*)


Bezoeken

  • Boedapest centrum
  • Het parlement

Activiteiten

  • Trabant tour
  • Ruin bar

 

* inclusief entreegelden, gidsen en lokale transfers

 

Prijs van de voorbeeldreis (*)

Dagen Vertrek Terugkeer Prijs p.p.
5
Naar keuze Naar keuze 800 €

(*) De opgegeven prijs is indicatief, berekend op een welbepaald moment in de tijd en eigen aan de gemaakte keuzes, van de respectievelijke klant, op vlak van transport, logement, maaltijdregime en activiteitenprogramma.

 

Omgeving

 .

Boedapest is een dubbelstad, bestaande uit de tweelingsteden Boeda, op de westelijke oever van de Donau, en Pest, in het oosten. De twee steden werden één in 1873. Boeda wordt beschouwd als de rustigste en Pest als de levendigste van de twee helften van de stad, hoewel dit onderscheid vandaag de dag grotendeels een kwestie van traditie is. 

Mensen van over de hele wereld komen naar Boedapest om de rijke geschiedenis, de natuurlijke bezienswaardigheden en de unieke keuken van de stad te ervaren. Een van de bekendste attracties van Boedapest zijn de talrijke thermale baden, die nog steeds in gebruik zijn en waar u kunt baden in mineraalwater dat rechtstreeks afkomstig is uit de meer dan 100 thermale bronnen die de stad omringen.

De architectonische schoonheid van Boedapest heeft de stad de bijnaam "het Parijs van het Oosten" opgeleverd, dankzij de Romeinse ruïnes, de hedendaagse postmoderne ontwerpen en een reeks grote werken waartoe in 1896 opdracht werd gegeven ter gelegenheid van het millennium, na de komst van de Magyaren in Hongarije. De moderne nachtscènes trekken een jonger publiek aan. Reizen naar Boedapest heeft voor elk wat wils.